Nieuwsbrief Boekhuis De Brug – nov 2021

Nieuwsbrief november 2021

Wat zijn er veel mooie boeken binnengekomen de afgelopen weken! Een goede reden om de nieuwsbrief te vullen met een aantal van deze nieuwe titels. Daarmee doen we eigenlijk tekort aan alle boeken die hier niet genoemd worden. Om die te bekijken nodigen we je uit om naar de winkel te komen, het is de moeite waard!

Eeuwenoude stilte hier en nu – Mirjam van der Vegt

Een prachtig geïllustreerd koffietafelboek vol rust en bezinning van Mirjam van der Vegt. Weinig woorden, veel beelden. Mirjam neemt je mee in de zoektocht naar rust, op reis van hoofd naar hart. Op adem komen, genieten van schoonheid en veerkracht ont- dekken.
€39,99

God zal je helpen – Max Lucado

Max Lucado laat in dit boek zien hoe God helpt in situaties waarin hulp afwezig lijkt te zijn. Hij schrijft over tegenslagen, teleurstellingen, angst en eenzaamheid en moedigt ons aan om te ver- trouwen op de God die wonderen verricht. Elk hoofdstuk eindigt met vragen om over na te denken, bemoedigende bijbelteksten en een gebed.
€20,00

Dit is Jezus – Jeroen Dorstijn

Jeroen Dorstijn schreef ‘Dit is Jezus’, een boek waarin je Jezus beter leert kennen aan de hand van de zeven ‘Ik ben’-uitspraken die Hij doet en de zeven wonderen die Hij verricht in het Johannes- evangelie.
€18,95

Durf te leven met de dag – Annemarie van Heijningen

In ‘Durf te leven met de dag’ heeft Annemarie van Heijningen op een mooie manier haar eigen verhaal verwerkt. Met diepgaande lichtvoetigheid stelt ze vragen over leven en dood, om tot de conclusie te komen dat het je leven verrijkt wanneer je de dood onder ogen durft te zien. Een uitnodigend boek wat prikkelt en tegelijk heel praktisch is.
€14,99

Geboren Glorie – Nieske Selles-ten Brinke

‘Geboren glorie’ is geschreven voor vrouwen die verlangen naar groei in hun kennis van en relatie met Jezus Christus. Het boek helpt de rode draad te ontdekken vanuit het Oude Testament naar het Nieuwe Testament met betrekking tot de menswording van Jezus, die tegelijk God is. Het bevat overdenkingen met korte schrijfopdrachten voor 28 dagen. Ook heel geschikt om samen met je partner te lezen!
€15,99

Genadeloos goed – Arie de Rover

Van Arie de Rover is ‘Genadeloos goed’. Hierin vertelt hij hoe je uit genade kunt leven en wat je er van weerhoudt om dat te doen. Eén voor één worden onderwerpen besproken die je in de weg kunnen zitten. De Rover laat zien hoe je er op een gezonde manier mee om kunt gaan om zo te
leren hoe je uit die fantastische genade voluit kunt leven.
€17,90

Vlindervlucht – Ashley Clark
365 bemoedigingen

‘Vlindervlucht’ is een roman over de impact van racisme en de helende kracht van moederliefde. In 1946 besluit Millie, na bedreigingen vanwege haar huidskleur, haar geboorteplaats te ontvluchten en elders een boetiek te beginnen. Een ontmoeting verandert haar leven, maar dwingt haar een onmogelijke keuze te maken. Jaren later trekt Harper tijdelijk bij haar in en komt Millies geheime verleden aan het licht.
€21,99

Het geschenk van Martha – Nelske Vink-Jonker

Voor vrouwen die regelmatig uitgeput zijn van het dienen en harde werken voor anderen is ‘Het geschenk van Martha’ een eyeopener. In de Bijbel zien we Martha als een ijverige vrouw en leren we dat Maria “het beste deel koos”. Maar maakt dat hetgeen Martha deed per definitie fout?
Met behulp van praktische handvatten leer je geven op een gezonde manier in te zetten.
€16,99

Abortus en nu – Bianca de Graaff

‘Abortus en nu?’ wil ruimte te geven aan verdriet en vragen. Zonder verwijt en met het doel perspectief te vinden na de verlieservaring na abortus. Het is geschreven vanuit de hulpverleningspraktijk voor christenen en niet-christenen. “Ieder mens mag zich geaccepteerd, veilig en gerespecteerd weten. Alleen dan is er ruimte en mogelijkheid voor bewustwording en groei.”
€16,95

Eerlijk – Kars Veling

Achtstegroepers van twee verschillende scholen proberen samen een nieuwe game uit. Ze gaan op zoek naar de schat in Virtuland. De game is heel leuk, maar al snel wordt het een chaos. Er zijn geen regels en de deelnemers gaan elkaar voor de voeten lopen waardoor er ruzie ontstaat. Maar samenwerken in de game is een must. In Virtuland leren ze dat, maar kunnen ze het ook in real life als er een eindmusical ingestudeerd moet worden? ‘Eerlijk’ is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar.
€13,99

Het merkwaardige modelspoorbaanmysterie –
Bert Wiersema

Bert Wiersema heeft weer een spannend en humoristisch boek over Iris en Ko gemaakt. De slimme detectives zijn ingeschakeld voor het oplossen van een raadsel. Maar hiervoor moeten ze er eerst achter zien te komen hoe het komt dat sommige treintjes van de modelspoorbaan van hun opdrachtgeefster uit zichzelf zonder stroom gaan rijden. Typisch een zaak voor detectivebureau Iris en Ko! ‘Het merkwaardige modelspoorbaanmysterie’ is voor kinderen vanaf negen jaar.
€11,99

Samen onderweg naar het kerstfeest –
Willemijn de Weerd & Marieke ten Berge

‘Samen onderweg naar het kerstfeest’ heet deze mooie adventskalender. De grote kijk- en zoek-plaat laat de belangrijkste kerstverhalen zien. Aan de andere kant van de leporello is er voor elke dag een verhaaltje bij een gedeelte van de grote plaat en een verwerking. Voor peuters en kleuters
€12,99

Straal en schitter –
Ingrid Plantinga & Willemijn de Weerd

Ingrid Plantinga en Willemijn de Weerd maakten ‘Straal en schitter’. Gelukkig maar, want dit is meer dan alleen iedere dag een stukje lezen om toe te leven naar het kerstfeest. Het biedt voor elke adventsweek: een viering, creatieve opdrachten, weetjes, bijbelteksten, stukjes met ge- spreksvragen, een nieuw lied van kinderdoor ‘De Bromvlieg’ én een bouwplaat van een lantaarn waarvan iedere dag een luikje opengemaakt kan worden zodat er steeds meer licht naar buiten straalt! Voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar.
€12,99

En dan willen we ook nog de inmiddels zeer geliefde magazines ‘Sestra’, ‘PUUR!’ en ‘Sestra MAMA’ noemen. Dit seizoen gaat ‘Sestra, Open boek’ over kwetsbaar en expressief leven. Met interviews, DIY, artikelen, een mini-cursus luisteren, fijne lifestyle en mooie verhalen.
Het winternummer van ‘PUUR!’ gaat over: Leven is kunst. Hoe doe je dat eigenlijk, leven? Soms gaat het als vanzelf, soms valt het flink tegen. Met o.m. Cocky Drost, Henk Binnendijk, de kunst van het haiku’s schrijven en DIY.
‘Sestra MAMA’ nr. 4 tenslotte heeft als thema ‘grenzen en groeien’, want opvoeden is de balans zoeken tussen je kind alle ruimte geven en bijsturen.
Mooie magazines die ook erg leuk zijn om cadeau te geven! (Denk: Sinterklaas, verjaardag, kerst.)
€ 9,95 – € 9,99

Open boek, Sestra | 9789464250190 | Boek - bruna.nl

Agenda

December: Kerstactie! Volg ons hiervoor op Facebook en Instagram.

Vanaf nu: Vrijwilligers gezocht met liefde voor bijbels, boeken, cadeaus én mensen. Bel of mail ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag van 09:30-17:30 uur en zaterdag van 09:30-17:00 uur.

Hartelijke groet van het team van De Brug!

 

Boekhuis De Brug
Christelijke boeken, muziek en multimedia

Vleesmarkt 8, 8441 EW Heerenveen
Telefoon: 0513-625574

www.boekhuisdebrug.nl
www.facebook.com/boekhuisdebrug
www.instagram.com/boekhuisdebrug/